Particulier vakantiehuisje Laren

Uitgelicht

Blogberichten

Wij vinden Laren een prachtige plek. We hebben speciaal voor jou een selectie blogartikelen gemaakt.

Over Laren

Laren is een pittoresk dorp in het Gooi, gelegen in het midden van Nederland. Het staat bekend om zijn prachtige landgoederen, charmante straatjes en gezellige sfeer. Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannen vakantie in Nederland, dan is Laren zeker een aanrader.

Een van de grootste trekpleisters van Laren is de historische Brink, een groot plein in het centrum van het dorp omringd door gezellige winkels, restaurants en terrasjes. Hier kun je heerlijk rondwandelen, genieten van de prachtige oude gebouwen en misschien zelfs een terrasje pakken en mensen kijken.

Daarnaast staat Laren bekend om zijn prachtige wandel- en fietsroutes. Ontdek de groene omgeving van het Gooi en laat je verrassen door de mooie natuurgebieden en landgoederen. Een populaire route is de Larense Heide, een uitgestrekt heidegebied waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en de natuur.

Voor de kunstliefhebbers is een bezoek aan Singer Laren een absolute must. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw. Daarnaast worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Als je op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin, breng dan een bezoek aan het Nederlands Vestingmuseum. Hier kom je alles te weten over de Nederlandse vestinggeschiedenis en kun je zelfs een kijkje nemen in een echte ondergrondse bunker.

Kortom, Laren is een veelzijdige bestemming die voor ieder wat wils biedt. Of je nu wilt genieten van de natuur, cultuur wilt opsnuiven of gewoon wilt ontspannen, in Laren ben je aan het juiste adres. Dus pak je koffers en ontdek zelf de charme van dit prachtige dorp in het Gooi. Je zult er geen spijt van krijgen!

Kaart Laren

Veelgestelde vragen Laren

Wat maakt Laren een unieke plaats om te bezoeken?

Laren is uniek vanwege zijn rijke historie als kunstenaarsdorp, prachtige bouwwerken in de stijl van de Amsterdamse School en idyllische locatie in het Gooi.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Laren?

In Laren vind je onder andere het Singer Museum, de historische basiliek Sint-Jans Onthoofding en veel galerie├źn en kunstateliers. Ook heb je er prachtige natuurgebieden.

Welke evenementen worden er in Laren georganiseerd?

Laren staat bekend om zijn jaarlijkse evenementen zoals de kunstbeurs Art Laren, de Jazz dag en de Larense Kermis.

Wat voor winkels zijn er in Laren?

Laren heeft een breed scala aan allerlei soorten winkels waaronder luxe boetieks, bijzondere concept stores en authentieke bakkerijen.

Wat is de geschiedenis van Laren?

Laren is oorspronkelijk een boerengemeenschap maar groeide in de 19de eeuw uit tot een geliefde woonplaats voor kunstenaars, wat het dorp tot een bekende kunstkolonie maakte.

Hoe kom ik in Laren?

Laren is goed bereikbaar met de auto of bus. Het heeft geen eigen treinstation, maar het nabijgelegen station Hilversum is makkelijk te bereiken.

Hoe is het onderwijs in Laren?

Laren heeft een aantal basisscholen en in de nabije omgeving zijn diverse middelbare scholen te vinden.

Waar kan ik overnachten in Laren?

In en rondom Laren zijn diverse mogelijkheden voor overnachtingen, van luxe hotels tot gezellige Bed and Breakfasts.

Wat kan ik doen in de omgeving van Laren?

In de omgeving van Laren kun je onder andere prachtige wandelingen en fietstochten maken door natuurgebieden als het Goois Natuurreservaat, en steden als Hilversum en Naarden bezoeken.

Wat is er te doen voor kinderen in Laren?

Voor kinderen is er in Laren onder andere Speelbos 't Laer, verschillende sportclubs en speeltuinen. Ook biedt de omgeving veel mogelijkheden voor uitstapjes naar bijvoorbeeld een dierentuin of speelpark.