Kasteel Hoensbroek

Hoensbroek is een alleraardigste plek om te vertoeven. Het Kasteel was al aanwezig, toen men huizen rondom deze burcht ging bouwen. Kasteel Hoensbroek is het best bewaarde kasteel in Europa en een echte publiekstrekker. De authentieke slotgracht en binnenpleinen zijn een plaatje op zich. In het kasteel bevinden zich 40 kamers die historisch zijn ingericht. Een geweldig kasteel om een dagje in door te brengen.

Ontdekken

Ga op pad met de kids en een rondleidingsboekje. Een leuke speurtocht waar je interessante dingen in kunt ontdekken. Ben je met een gezelschap, dan is het een aanrader om deze prachtige plek met een gids te bezichtigen. Er is een duistere kerker maar ook de top van de toren kan worden beklommen. Kies voor een gids en bekijk de mooiste plekken, geniet van de geschiedenis van dit kasteel en hoor wat deze gids te vertellen heeft over de wetenswaardigheden en de feitjes van dit kasteel. Naast je intreeprijs betaal je een vergoeding voor de gids. Ook voor mindervaliden is Kasteel Hoensbroek te bezoeken.

Evenementen

Regelmatig worden er evenementen georganiseerd. Zo ook op 26 en 27 oktober 2024 kun je komen genieten van het Ridderfestijn. Prachtige uitgedoste paarden galloperen over de toernooibaan. Er is een sensationeel wapentreffen tussen de ridders die strijden om het kasteel.

Versleutelde verhalen

“Versleutelde verhalen” is nieuw! Een multimediale tour die je meeneemt door de Middeleeuwse geschiedenis. Een interactieve tentoonstelling, die de geschiedenis van het kasteel tot leven brengt. Als kasteelbezoeker krijg je je eigensleutel om deze interactieve tentoonstelling te activeren.

Ontmoet de ridders

Kasteel Hoensbroek heeft zijn eigen ridders. De Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek, laten elke eerste zondag van de maand hun vechtkunsten zien. Bezoekers worden door de ridders ontvangen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zij vertellen over oude ambachten die in de middeleeuwen werden gebruikt. Om 13.00 uur wordt een demonstratie zwaardvechten gegeven met aansluitend een zwaardgevecht voor de kids. Tijdens deze Kiddy battle nemen de kinderen het op tegen de ridders.

Met de klas naar Kasteel Hoensbroek

Leerlingen voelen zich in dit kasteel een echte prins of prinses. Met meer dan 40 ruimtes komen verledens tot leven. De Middeleeuwse toren beklimmenof de prachtige balzaal ontdekken, elke ruimte in dit kasteel heeft zijn eigen verhaal. Je kunt een spel spelen of een ontdekkingstocht maken. Het bezoek met een klas kinderen is uit te breiden met een educatief pakket. Er is binnen maar ook buiten genoeg te beleven!

Met dank aan de gemeente Heerlen betalen scholen géén entree. Dit is wel zonder begeleid educatief programma.

On-line tickets kopen

Wanneer je aan de kassa van Kasteel Hoensbroek tickets koopt, gelden de reguliere prijzen. Bij een on-line aankoop krijg je een leuke korting. Voor een volwassen persoon betaal je aan de kassa 14,50 euro terwijl je on-line 13,00 euro betaalt. Heb je een vrijkaart van de Postcodeloterij of Vriendenloterij is het niet nodig om van te voren te reserveren. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang!

Veelgestelde vragen

Wat was er eerder...Kasteel Hoensbroek of het dorp Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek was er eerst, daarna is het dorp er langzaam omheen gebouwd.

Hoe ontdek je de wetenswaardigheden en feitjes het beste van Kasteel Hoensbroek?

Je kunt het beste een gids reserveren. De gids weet alles te vertellen over Kasteel Hoensbroek.

Wanneer wordt het Ridderfestijn georganiseerd in Kasteel Hoensbroek?

Op 26 en 27 oktober 2024 vindt het Ridderfestijn plaats.

Hoe heten de Ridders van Kasteel Hoensbroek?

Kasteel Hoensbroek heeft zijn eigen ridders. De Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek, laten elke eerste zondag van de maand hun vechtkunsten zien. Bezoekers worden door de ridders ontvangen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kun je ook met je klas naar Kasteel Hoensbroek?

Jazeker kan dit? Leerlingen van de basisschool die met de hele klas komen hebben ook nog is gratis entree.